Σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών στο Σχολείο μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Σχολείου μας εκπαιδεύονται στις πρώτες Βοήθειες. Η εκπαίδευση έγινε από την Προϊσταμένη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Τριανταφυλλίδου.

20240405 110101

Σε κλίμα ενθουσιασμού το Σχολείο μας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών, ώστε να είμαστε σε θέση να παράσχουμε προκαταρκτική φροντίδα σε ένα επείγον περιστατικό. Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και, για τον λόγο αυτόν, η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και των συνανθρώπων μας.

Έχει παρατηρηθεί πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν είτε στο σπίτι, είτε στο σχολείο και, για τον λόγο αυτόν, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι τον σωστό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Με την εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία. Από τους περίπου 350.000 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, οι 100.000 θα μπορούσαν να σωθούν αν γινόταν ΚΑΡΠΑ μέσα στα πρώτα 2-4 λεπτά από τους παρευρισκόμενους. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες της σωστής παροχής Πρώτων Βοηθειών από μάρτυρες ενός περιστατικού είναι ζωτικής σημασίας. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, που μας βοήθησε να αποκτήσουμε κάποιες δεξιότητες στις Πρώτες Βοήθειες και στη  χρήση του απινιδωτή από ενήλικες. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...