Ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα

Μικροί και μεγάλοι γεμίζουν με πλαστικά καπάκια τη μεγάλη κόκκινη καρδιά που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία του χωριού με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του απινιδωτή. 

Τα πρώτα λεπτά παροχής πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους είναι πολύ σημαντικά. Το σχολείο σε συνεργασία με τους γονείς και την Πολιτική Προστασία συνεργάζονται και στηρίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και απόκτησης απινιδωτή καθώς και την εκπαίδευση των απλών ανθρώπων ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα παροχής πρώτων βοηθειών.

Η δράση ολοκληρώνεται με την εκπαίδευση από μέλη της Πολιτικής Προστασίας πάνω στη χρήση του απινιδωτή.

Οι μικροί μας μαθητές στην προσπάθεια στήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε συνεργασία με οργανώσεις και φορείς του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Εκπαιδεύονται ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση ανακυκλώνοντας μπαταρίες σε μια προσπάθεια μείωσης των ρύπων και προστασίας του περιβάλλοντος…

Ευαισθητοποιούνται σε κοινωνικά ζητήματα και ως “ενεργοί πολίτες” δρουν ενσυναισθητικά συγκεντρώνοντας και προσφέροντας σχολικά είδη, ως προσφορά αλληλεγγύης, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...