Μάθημα – Ενημέρωση για την Ανακύκλωση

Αυτό τον μήνα είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί η κ. Σταματία, υπεύθυνη του προγράμματος «Ανακύκλωση – Αλλάζοντας συμπεριφορές… αλλάζουμε το μέλλον στην ψηφιακή εποχή!». Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2

Η κ. Σταματία έκανε μάθημα σε όλες τις τάξεις του Σχολείου μας, προσαρμόζοντας το θέμα της ανακύκλωσης και των απορριμμάτων στην ηλικία των παιδιών. Μας παρουσίασε βίντεο που έχει δημιουργηθεί για ενημέρωση των παιδιών όσον αφορά τους διαφορετικούς κάδους που έχει ή θα έχει σύντομα η περιοχή του Δήμου Θέρμης (καφέ κάδος οργανικών απορριμμάτων). Επίσης, εξήγησε στα παιδιά πώς κάνουμε ανακύκλωση, πώς διαχωρίζουμε τα απορρίμματα, τι υλικά μπαίνουν σε κάθε κάδο κτλ. Επιπλέον, μας μίλησε για τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων.

Στο Σχολείο μας ήδη ανακυκλώνουμε πλαστικό, χαρτί, μπαταρίες και πλαστικά καπάκια εδώ και χρόνια. Απώτερος σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τα είδη απορριμμάτων που ανακυκλώνουμε και να εμφυσήσουμε στα παιδιά ακόμα περισσότερο την έννοια της επαναχρησιμοποίησης.

Οι τάξεις μας έχουν κάνει πολλές δράσεις σχετικές με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Μάθαμε τραγούδια σχετικά, δημιουργήσαμε κοσμήματα από κομμάτια υφασμάτων, καθώς και σημαιάκια για να στολίσουμε τις τάξεις. Χρησιμοποιήσαμε παλιά χαρτόκουτα για καλλιτεχνικές κατασκευές και για τα φυτά των μικρών μας κηπουρών.

εικόνα Viber 2024 04 03 22 26 26 040

Μειώνοντας τα σκουπίδια, ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας κάποια υλικά, μπορούμε να έχουμε πιο καθαρή την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο!

εικόνα Viber 2024 04 03 22 26 24 920
εικόνα Viber 2024 04 03 22 26 28 342
εικόνα Viber 2024 04 03 22 26 28 905

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...