Το Σχολείο μας

Ο Άγιος Αντώνιος είναι χωριό του δήμου Θέρμης στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και έχει 726 κατοίκους (απογραφή 2021). Βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του όρους Kάλαυρος, κοντά στα όρια με την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Έχει έκταση 261,5 στρέμ., ενώ απέχει από τη θάλασσα (τον Θερμαϊκό κόλπο) 12 χμ. και από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 34 χμ. περίπου.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου χτίστηκε το 1998 στη θέση παλαιότερου κτηρίου, το οποίο κατεδαφίστηκε. Φέτος (2023-24) στο Σχολείο φοιτούν 95 μαθητές και μαθήτριες από τρία χωριά: τον Άγιο Αντώνιο, τη Σουρωτή και το Μονοπήγαδο. Στη δεκαετία του 1930 ξεκίνησε να λειτουργεί ως μονοθέσιο, στη δεκαετία του 1960 έγινε διθέσιο και στο τέλος της δεκαετίας του 1980 λειτούργησε ως τριθέσιο. Από το 1990 και μετά έγινε τετραθέσιο, ενώ από δεκαετίας, με τη φοίτηση των παιδιών της Σουρωτής και του Μονοπήγαδου, λειτουργεί πλέον ως εξαθέσιο.

ΣΧΟΛΕΙΟ 7

Είναι διώροφο και διαθέτει υπόγειο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κλειστό γυμναστήριο και αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα που λειτουργεί ως εργαστήριο πληροφορικής, ένα γραφείο δασκάλων, ένα γραφείο διεύθυνσης και μία μικρή αίθουσα που έχει διαφορετική χρήση κάθε χρονιά, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τρεις τάξεις ενώ στο κτήριο του Νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στον ίδιο αύλειο χώρο, φιλοξενείται φέτος (2023-24) η Β’ τάξη.

Το όραμα και ο στόχος της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του Σχολείου είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας που να ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις του 21ου αιώνα, θέτοντας τον μαθητή στο επίκεντρο των αλλαγών και σκοπεύοντας στη συνολική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το Σχολείο επιδιώκει την εξωστρέφεια με τη διαμόρφωση ενός δημιουργικού και ανοικτού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, την ευαισθησία για το περιβάλλον-αειφορία και την ενεργό συμμετοχή. Φιλοδοξεί να γίνει ένα σχολείο που αξιοποιεί τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις διαφοροποιημένες ανάγκες και ικανότητες των μαθητών, ένα σχολείο ψηφιακό, που συμβαδίζει αρμονικά με την «εγγραμματοσύνη». Και όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργατικότητας, αλληλεγγύης και ομαδικού πνεύματος.