Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στο Σχολείο μας

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από τον Σύλλογο “ΑΓΑΠΗ – Βασιλική Κόμνου“.

20220523 114930

Στο σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, δίδαξαν πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του Συλλόγου, οι οποίοι πρόσφεραν πολύτιμες γνώσεις στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη σωστή διαδικασία παροχής πρώτων βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια από το ΕΚΑΒ. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τη χρήση της συσκευής του αυτόματου απινιδωτή.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συζήτησαν με τις εκπαιδεύτριες, έλυσαν απορίες και έκαναν πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, πάντα κάτω από την επίβλεψη των πιστοποιημένων εκπαιδευτριών, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Το σεμινάριο τελείωσε με την ευχή όλων να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις αυτές, ωστόσο είναι βέβαιο ότι μας έκανε να νιώθουμε λίγο πιο ασφαλείς και πιο χρήσιμοι για τους συνανθρώπους μας αν παραστεί ανάγκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...