Μαθητές/τριες του Σχολείου μας επισκέπτονται το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ

Πριν από λίγες ημέρες η Α΄, η Β΄ και η Γ΄ τάξη του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Στην επίσκεψή μας εκεί οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τουςς και να εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή των παιδιών με ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χιούμορ και προσαρμοσμένο στο γνωστικό τους επίπεδο.

Στο Eco Zoo, το θεματικό πάρκο με ρομποτικά ζώα, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια πραγματική εμπειρία ανακάλυψης, σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη Γη, στον χώρο και τον χρόνο, σε ένα φανταστικό και ταυτόχρονα αληθινό κόσμο. Με μέσο μεταφοράς μια εντυπωσιακή «Χρονομηχανή», περιηγήθηκαν σε ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κάθε φορά. Παράλληλα, η μοναδική εμπειρία επίσκεψης στο Eco Zoo περιλάμβανε ρομποτικά ζώα, διαδραστικούς τοίχους και τραπέζια, πρωτότυπες εφαρμογές, εκπαιδευτικά προγράμματα και quiz. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, αρχικά, γνωρίσαμε ζώα που έχουν εξαφανιστεί, όπως δεινόσαυρους και μαμούθ, ενώ για πρώτη φορά είδαμε τον θαυμαστό κόσμο των θαλάσσιων δεινοσαύρων. Μεγάλα και μικρότερα εκθέματα, σε φυσικό μέγεθος, με κίνηση και ήχο, μας εντυπωσίασαν μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον.Στη συνέχεια, ανακαλύψαμε τα ζώα του πλανήτη σε κάθε ήπειρο, με ρομποτικές κατασκευές με εντυπωσιακή κίνηση και ήχο, γνωρίσαμε τεχνολογίες από το μέλλον, ανακαλύψαμε πληροφορίες και μυστικά και βιώσαμε τις πραγματικές συνθήκες εξέλιξης των ζώων…

Στο Κοσμοθέατρο παρακολουθήσαμε την 3D ταινία “Η ζωή του κυρίου Δεντρούλη“, που μας ταξίδεψε στον θαυμαστό κόσμο των δέντρων και δύο έξυπνα έντομα, η Δανάη Πασχαλίτσα και ο Λάμπης Πυγολαμπίδας, μας εξήγησαν γιατί τα δέντρα είναι τόσο σημαντικά για την ζωή. Ακόμη μάθαμε με ποιον τρόπο τα δέντρα τρέφονται και πώς μας προσφέρουν το απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή, το οξυγόνο!

Μάθαμε επίσης για τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση διάφορων ειδών και προβληματιστήκαμε για το μέλλον του πλανήτη μας.

Πραγματικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

εικόνα Viber 2024 04 16 17 47 17 215

εικόνα Viber 2024 04 16 17 47 22 200

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...