Γνωριμία με τον τόπο μου και τις επιχειρήσεις

Τα παιδιά κάνουν αργή παρατήρηση. Τι υπάρχει γύρω από το σχολείο μου; Επισκέπτονται την Κοινότητα και συλλέγουν πληροφορίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γνωρίζουν τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό, εμπνέονται για να παρασκευάσουν τις δικές τους νοστιμιές με μεράκι και διάθεση δημιουργίας. Μαθαίνουν για τα τοπικά προϊόντα και ενημερώνονται για τα μέρη διάθεσής τους προς πώληση. Συζητούν με τις υπαλλήλους του Συνεταιρισμού και λύνουν τις απορίες τους σχετικά με την παρασκευή εδεσμάτων και προϊόντων.  Στη συνέχεια κατασκευάζουν τον χάρτη της γειτονιάς.

Επισκέπτονται την Κοινότητα Αγίου Αντωνίου, μαθαίνουν πώς λειτουργεί, τις υπηρεσίες που παρέχει στους κατοίκους του χωριού και το έργο της.

Περνούν από τον χώρο που φιλοξενεί το Αγροτικό Ιατρείο και λύνουν τις απορίες τους σχετικά με τον λόγο ύπαρξής του. Επισκέπτονται το Φαρμακείο και συζητούν για το επάγγελμα του Φαρμακοποιού και τη σπουδαιότητα ύπαρξης του σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Εκμεταλλεύονται την Πανελλήνια και Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού και πηγαίνουν στο γήπεδο της Σουρωτής συμμετέχοντας στο ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές των σχολείων. Η εκπαίδευση έχει ως στόχο την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στον αθλητισμό και την καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας, αποδοχής της διαφορετικότητας, αξιών ζωής.

Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του χωριού με στόχο την απόκτηση εκκλησιαστικής παιδείας. Πολύ εποικοδομητικές οι συζητήσεις με τον ιερέα του Ναού, που έχουν σχέση με το πρωτογενές πρόγραμμα πρόληψης Αγωγής στη Συγχώρηση.

Επίσκεψη στο Κτήμα “Περέκ” για αναψυχή και ξενάγηση, όπου έρχονται σε επαφή με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, μαθαίνουν για τον τρόπο παρασκευής τους και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...