Η Δ΄ τάξη διακρίθηκε!

Η Δ΄ τάξη συμμετείχε πέρυσι (ως Γ΄ τάξη) στον μαθητικό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από τη μάχη και το ολοκαύτωμα των Βασιλικών (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μέσα από τη συμμετοχή μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό:

  • γνωρίσαμε τη μάχη των Βασιλικών ως κομμάτι της ιστορίας και της εθνικής μας συνείδησης, αναδείξαμε το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός και τη σημασία του για την πορεία και την εξέλιξη της επανάστασης των προγόνων μας του 1821,
  • εκφραστήκαμε βιωματικά για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας αλλά και την ευθύνη της προάσπισής τους, που μας κληροδότησε η συγκεκριμένη θυσία των προγόνων μας, απέναντι στις γενιές του μέλλοντος,
  • ξεδιπλώσαμε τις δημιουργικές μας ικανότητες,
  • αλλά, πάνω απ’ όλα, αναδείξαμε τους καρπούς της συλλογικότητας και της συνεργασίας μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να βραβευτούμε ως τάξη για τη συμμετοχή μας με το συλλογικό μας έργο (slowmation) όπου με πολυμεσικό τρόπο παρουσιάσαμε το ποίημα του Γιώργου Ζωγραφάκη «Το δίλημμα του Χάψα» (περιοδικό “Παγχαλκιδικός Λόγος“, τεύχος 26, σελ. 4-5).

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο μας, τον Δήμο Θέρμης, για τα πανέμορφα βραβεία μας, ένα για κάθε παιδί που συμμετείχε! Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου μας, Μαρία Ιορδανίδου, τόσο για τη βοήθειά της να ολοκληρώσουμε το έργο μας όσο και την εκπροσώπηση και παραλαβή των βραβείων μας στην τελετή λήξης!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Και εις ανώτερα!

Δείτε εδώ το slowmation: “Το δίλημμα του Χάψα“.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...