Συμμετοχή στον διαγωνισμό “Βασιλικά – 200 χρόνια” για την επέτειο της μάχης των Βασιλικών

Το Σχολείο μας συμμετέχει στον μαθητικό διαγωνισμό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Βασιλικά – 200 χρόνια” που οργανώνει ο Δήμος Θέρμης για την 200ή επέτειο (1821-2021) από την ιστορική μάχη των Βασιλικών (10 Ιουνίου 1821) μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών της Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Σταμάτιο Κάψα (καπετάν Χάψα), και του τουρκικού στρατού, η οποία τελείωσε με τη νίκη των Τούρκων και την ηρωική θυσία όλων των επαναστατών.

Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο vasilika200.gr.

Κάθε τάξη συμμετέχει στον διαγωνισμό με κείμενα (δημιουργική γραφή), έργα ζωγραφικής και έργα ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Με αφορμή το ποίημα του Γ. Ζωγραφάκη “Το δίλημμα του Χάψα” (περιοδικό Παγχαλκιδικός Λόγος, τ. 26, σελ. 4-5) οι μαθητές του Σχολείου μας συνέθεσαν τα παρακάτω έργα:

Α΄ τάξη

Καλλιτεχνικές δημιουργίες:

Τα παιδιά της Α΄ τάξης εμπνεύστηκαν από τα παραδοσιακά κεντήματα της Ελλάδας. Δημιούργησαν ένα τραπεζομάντιλο σαν κέντημα. Στη μέση ζωγράφισαν μοτίβα όπως αυτά των παραδοσιακών κεντημάτων. Γύρω γύρω έβαλαν τους ήρωες της μάχης των Βασιλικών, τις τοποθεσίες, τα κτίρια κτλ.

Β΄ τάξη

Καλλιτεχνικές δημιουργίες:

Γ΄ τάξη

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης, για τις ανάγκες της συμμετοχής τους στον Μαθητικό Διαγωνισμό “Μάχη Βασιλικών: 200 χρόνια” και στα πλαίσια ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, παρήγαγαν τη δική τους ταινία slowmation με φιγούρες Playmobil απαγγέλοντας το ποίημα του Γιώργου Ζωγραφάκη “Το δίλημμα του Χάψα“:

Το δίλημμα του Χάψα (slowmation)

Δ΄ τάξη

Καλλιτεχνικές δημιουργίες:

Ε΄ τάξη

α) Κείμενα:

β) Καλλιτεχνικές δημιουργίες:

Στ΄ τάξη

Κείμενα:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...