Οι μαθητές της Γ΄ τάξης υλοποιούν το πρόγραμμα “Out of Eden Learn”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Out of Eden Learn” (OOEL) αποτελεί πρωτοβουλία του Ερευνητικού Οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με το National Geographic και τον Paul Salopek ανθρωπολόγο, δημοσιογράφο κάτοχο δύο βραβείων Pulitzer που υλοποιεί ένα επικό αφηγηματικό ταξίδι με τα πόδια σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η Γ΄ τάξη υλοποίησε το πρόγραμμα, διοργανώνοντας «Περίπατο Αργής Παρατήρησης» στη γειτονιά του Σχολείου και προχώρησε στη δημιουργία χαρτών με τη συνεργατική μέθοδο.

Τα επτά (7) Εργαστήρια ακολουθούν τη δομή των «βημάτων» του επίσημου προγράμματος OOEL καθένα από τα οποία αποτελείται από τρία διαφορετικά μέρη:

  1. Εμπνεύσου: Κάθε βήμα ξεκινά προσκαλώντας τους μαθητές να μελετήσουν υλικό του Paul Salopek και της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος. Πρόκειται συνήθως για σύντομα άρθρα ή κάποιο βίντεο από το επικό ταξίδι του “Out of Eden Walk” και αναρτήσεις στο ιστολόγιο του OOEL, όλα στην αγγλική γλώσσα. 2
  2. Κάνε μια δραστηριότητα: Οι μαθητές/τριες υλοποιούν προτεινόμενες δραστηριότητες ανά Εργαστήριο. Οι δραστηριότητες έχουν «ανοιχτό» περιεχόμενο και μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες των μαθητών/τριών κάθε τάξης σύμφωνα με τους στόχους του Προγράμματος Σπουδών.
  3. Αλληλεπίδρασε με τους «συνοδοιπόρους» σου: Οι μαθητές/τριες αξιοποιούν τα εργαλεία διαλόγου και τις ρουτίνες σκέψης για να σχολιάσουν το έργο που έχει παραχθεί κατά τη δραστηριότητα και να αξιολογήσουν τη μαθησιακή τους πορεία. Σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και τη διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των μαθητών/τριών αποτελεί η προηγούμενη εξοικείωσή τους με τα μεθοδολογικά εργαλεία του προγράμματος και ειδικότερα με το λεξιλόγιο των εργαλείων διαλόγου και των ρουτινών σκέψης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 3
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 4
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 5
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 6
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 8
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OOEL 9

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...