Μια γιορτή της ρομποτικής, του εθελοντισμού, των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης – Παρουσίαση καινοτόμων έργων με επίκεντρο τον άνθρωπο

Tο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής και Διαδικτυακής Έκθεσης Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας (περιοχή Στρεμπενιώτη, παλιό Πολυκλαδικό Λύκειο, Νεάπολη Θεσσαλονίκης) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται για 8η χρονιά και είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Διευθύνσεων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

ΑΦΙΣΑ 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής 003

Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ. με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Πολάτογλου.

Οι συνολικές συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 200 μαθητές, με περισσότερα από 40 έργα προερχόμενα από 30 σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...