Τις δυνάμεις σας ενώστε…

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει! Γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Γιατί η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται! Το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς βρίσκει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς με τις βούρτσες στα χέρια, με τα χρώματα που θα μετατρέψουν την καθημερινότητα σε μια φωτεινή, ευχάριστη και χαρούμενη πραγματικότητα. Με θετικό βλέμμα και διάθεση στον εθελοντισμό, τη συνεργασία και την προσφορά!

Τι πιο όμορφο, τι πιο εύοσμο, τι πιο γλυκό να υποδέχεσαι τους μικρούς σου μαθητές με αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, φροντίδα!

Γονείς και Σχολείο αλληλεπιδρούν στον ίδιο χώρο με συνευθύνη και κοινούς στόχους. Όσο πιο ψηλό είναι το επίπεδο της συνεργασίας οικογένειας και σχολείου, τόσο μεγαλύτερο το όφελος του κοινού τους παρονομαστή, δηλαδή του μαθητή και τόσο περισσότερο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας.

Η επίτευξη ενός κλίματος αμοιβαίας αλληλοκατανόησης και συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και στο σχολείο οικοδομεί γνήσιες, ειλικρινείς σχέσεις.

Η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων είναι απαραίτητη ώστε το νέο, δημιουργικό, ανοιχτό σχολείο να διαμορφώσει τη νέα του προσωπικότητα και να φανεί αντάξιο των προσδοκιών, των παιδιών, της οικογένειας και των δασκάλων.

Οι σχέσεις γονέων – Σχολείου συντελούν επικουρικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη συνιστωσών του νοητικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου των μαθητών αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τα αποτελέσματα ερευνών κατέδειξαν μεταξύ των άλλων μια σειρά από επιτεύξεις των μαθητών όπως η βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς και η καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας, η ανάπτυξη αγαστών διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα σε μαθητές, δασκάλους και γονείς, η εθελούσια συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις, ο σεβασμός στους κανόνες της ομάδας, η συνειδητοποίηση του «ανήκειν» και η συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Δράσεις σε συνεργασία με τους γονείς εντός και εκτός σχολείου:

Α. Προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά: βάψιμο – καθαριότητα σχολικού χώρου και χωριού, βελτίωση της αισθητικής και της υγείας.

Β. Εκθέσεις ζωγραφικής – βιβλίου – ανθοέκθεση:

Ανθοέκθεση και έκθεση βιβλίου. Δυο δράσεις με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που κάνουν τα μάτια και τις ψυχές όμορφες και γεμάτες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...