Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα

Το τριήμερο 11-13 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να κάνουν περίπατο στην οδό Ηρώδου του Αττικού, όπου βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και ο Εθνικός Κήπος, είδαν από κοντά το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ζάππειο Μέγαρο και αργότερα περιηγήθηκαν στα γραφικά δρομάκια της Πλάκας και στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν ακόμη τον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλιά Βουλή), την πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου παρακολούθησαν την επίσημη αλλαγή Φρουράς, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου στεγάζονται η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Φυσικά, από την επίσκεψη αυτή δε θα μπορούσε να λείπει η ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου τα παιδιά θαύμασαν από κοντά το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Θέατρο του Διονύσου, τα Προπύλαια και, βέβαια, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η τριήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, στο οποίο φιλοξενούνται αποκλειστικά ευρήματα που προέρχονται από την Ακρόπολη της Αθήνας.

Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί γονείς και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν από την εκδρομή αυτή με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

ΑΘΗΝΑ 1
Βουλή των Ελλήνων, αίθουσα Ολομέλειας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...