Οι μαθητές της Δ΄ τάξης εκπαιδεύονται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου μας φιλοξενήθηκαν μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης. Στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα παιδιά φόρεσαν κράνη, γιλέκα οδοποιίας (φωσφοριζέ), οδήγησαν ποδήλατα, αναγνώρισαν πινακίδες ΚΟΚ και έμαθαν τα πάντα για το πώς να συμπεριφέρονται ως πεζοί και ως οδηγοί.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του σχολείου μας έγινε από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και περιλάμβανε την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, τη γνωριμία των μαθητών/τριών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τη γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων).

Επιδίωξη του Δήμου Θέρμης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, είναι, μέσω των επισκέψεων των μαθητών και των μαθητριών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, να αποκτήσουν τα παιδιά κουλτούρα ορθής οδικής συμπεριφοράς κι αυτό επιτυγχάνεται σε εξαιρετικό βαθμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...