Υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω COVID-19 (12.09.2022)

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07.09.2022 ΚΥΑ (Β’ 4695), το πρωτόκολλο που ισχύει από τις 12 Σεπτεμβρίου 2022 για τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ως εξής:

  1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
  2. Αν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα που μοιάζουν με τα συμπτώματα COVID-19, ειδοποιούνται οι γονείς για να τον παραλάβουν, προκειμένου να γίνει ιατρική αξιολόγηση και έλεγχος με rapid-test ή μοριακό τεστ (PCR). Εν αναμονή του αποτελέσματος του ελέγχου, ο μαθητής παραμένει στο σπίτι και η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της.
  3. Αν το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ και τα συμπτώματα υποχωρήσουν, ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο.
  4. Αν το αποτέλεσμα είναι ΘΕΤΙΚΟ, οι γονείς ενημερώνουν το σχολείο και ο μαθητής τίθεται σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες μετά την ημέρα διενέργειας του ελέγχου. Η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης λογίζεται ως ημέρα μηδέν (0). Μετά τις 5 ημέρες και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα (πλήρης υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς λήψη αντιπυρετικών), ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Αν όμως τα συμπτώματα επιμένουν, η απομόνωση του μαθητή συνεχίζεται και πέραν των 5 ημερών και μέχρι αυτά να εξαλειφθούν εντελώς. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Είναι όμως υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας μέσα στο σχολείο για πέντε (5) ημέρες μετά την ημέρα λήξης της απομόνωσης.
  5. Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε πενθήμερη απομόνωση, οι γονείς εκδίδουν βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου από την ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr, την οποία και επιδεικνύουν στη Διευθύντρια του Σχολείου, υποβάλλοντας και σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...