Η Α΄ τάξη στο e-Τwinning

Η Α’ τάξη εντάχθηκε φέτος (2021-2022) στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Τwinning! To project που επιλέχθηκε ήταν “Χριστουγεννιάτικα έθιμα και τραγούδια και συμμετείχαν σε αυτό μαθητές από 9 χώρες!

Το project αυτό είχε τρία μέρη: στολίδια, τραγούδια και έθιμα.

Τα παιδιά της τάξης με τη δασκάλα τους ετοίμασαν μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα από άχρηστα υλικά, γιατί τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είναι αφιερωμένα στην ανακύκλωση.

Το τραγούδι που επέλεξαν ήταν τα κάλαντα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου από τη Χίο. Τα τραγούδησαν σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας στις 6 Δεκεμβρίου, γιορτή του Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια τα ηχογράφησαν.

Τέλος, ως έθιμο των εορτών επιλέχθηκε το ζύμωμα του Χριστόψωμου. Το Χριστόψωμο είναι ένα γλυκό ψωμί που ζύμωναν παραδοσιακά οι Έλληνες τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το κάθε παιδάκι ζύμωσε το δικό του ψωμάκι και ψήθηκαν όλα στον φούρνο του Γυναικείου Συνεταιρισμού του χωριού μας, όπου και όλα τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα στις γυναίκες που εργάζονται εκεί.

Ήταν πολύ όμορφη αυτή η περίοδος για τα παιδιά της Α΄ τάξης! Μετά τις γιορτές, μαζί με τη δασκάλα τους, θα δουν αναλυτικά και όλα όσα έστειλαν τα παιδάκια από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν σε επαφή με τον δικό τους πολιτισμό!

ΚΑΛΑΝΤΑ 2021 ΕΙΚΟΝΑ
Κάλαντα Αγ. Νικολάου και Αγ. Βασιλείου (Χίος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...