Αξιοποίηση των υποδομών του Σχολείου

Το Σχολείο αποτελεί χώρο που έχει τη δυνατότητα να μεταβληθεί σε τοπικό δυναμικό κέντρο, εστία γνώσης και πολιτισμού, αξιοποιώντας τις υποδομές του, όχι μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών εντός του σχολικού ωραρίου, αλλά επεκτείνοντας τις ώρες λειτουργίας του για τη διάχυση του έργου του και τις ανάγκες των γονιών και της τοπικής κοινωνίας, με ορθολογική διάθεση του χώρου και των υλικών του πόρων.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Σχολείο συνεργάζεται με τους γονείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διατίθενται χώροι του Σχολείου, όπως η αίθουσα εκδηλώσεων και η αυλή, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες επιμορφωτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, αναψυχής, πνευματικής ανάτασης.

Η αυλή του Σχολείου αποτελεί τόπο συνάντησης, εστία πολιτισμού για τους για γονείς και συντοπίτες, όπου διοργανώνονται θεατρικές, κινηματογραφικές και ψυχαγωγικές βραδιές από τη Θεατρική Ομάδα της Νεολαία Αγίου Αντωνίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Κοινότητα κ.α. Και η κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου καθώς και η αίθουσα εκδηλώσεων διατίθεται σε ομάδες συντοπιτών τις απογευματινές ώρες μετά τη λήξη του προγράμματος, για διάφορες εκδηλώσεις και μαθήματα, δημιουργώντας μια μανθάνουσα κοινότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...