Η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί οι μαθητές/τριες συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα», στο πλαίσιο του οποίου, επιλύοντας γρίφους και αινίγματα, ανακάλυψαν όλους τους χώρους του Μουσείου και, με τη βοήθεια των ξεναγών του, γνώρισαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας. Μάλιστα, στο τέλος του προγράμματος, ένας αυθεντικός κώδικας Μακεδονομάχων οδήγησε τα παιδιά στη λύση του μυστηρίου!

Την ίδια ημέρα οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου, που φυλάσσεται σε ειδικό παρεκκλήσι μέσα σε βαρύτιμη λάρνακα με ανάγλυφες παραστάσεις. Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να δουν από κοντά ένα μέρος της μυστικής υπόγειας κρύπτης που οδηγούσε, κατά την περίοδο του Αγώνα, τους Μακεδονομάχους από τον Ιερό Ναό στο Ελληνικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σημερινό Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα).

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 14

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις ξεναγούς του Μουσείου για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...